Pages

Sunday, May 19, 2013

Suvine pasta värskete ja röstitud tomatitega



Pole kellelegi uudiseks, et kuu ajaga on miinuskraadilisest kevadest saanud vägagi plusskraadiline troopika. Igati sümpaatne asjade käik ma arvan. Ei teagi kuidas see nüüd juhtus, aga täheldasin täna esimest korda, et kuumus vähendab söögiisu. Olen kuulnud inimesi sellisest seosest rääkimas, aga ausaltöeldes ei saanud ma sellest kunagi aru. Mismõttes tahan vähem ja kergemat sööki! Võimatu! ´

Uue avastuse valguses otsustasin õhtusöögiks teha midagi kerget ning vähest vaaritamisvaeva nõudvat - kuumus teeb lisaks kõigele ju laisaks ka veel :)

Kõnealune retsept pärineb ühest imeilusast itaalia toidule pühendatud blogist. Koostisosi on vähe ning maitsete kombinatsioon vägagi klassikaline. Ahjus aeglaselt röstitud tomatid annavad roale selle õige meki. Vaatamata sellele, et praegu veel kodumaiseid tomateid võtta ei ole, on väikesed kirsstomatid hea asendus. Need läksid pärast röstimist kenasti magusaks ja maitsesid nagu päris.

Vaja läheb (kahele sööjale)

150 g meelepärast pastat (eelistatult midagi spagetikujulist)
500 g väikeseid kirsstomateid
1,5 sp oliivõli
2 küüslauguküünt
100 g mozzarellat
2 spl piiniaseemneid (või seedermänniseemneid)
7 suuremat basiilikulehte
soola, pipart

Toimi nii

Kuumuta ahi 150 kraadi juurde. Lõika 250 g tomateid pooleks, pane ahjuvormi, lisa 1,5 spl oliivõli, küüslauk ning natuke soola. Sega hoolega läbi ning pane kaheks tunniks ahju röstima. Tomatid on valmis kui neist on enamus vedelikku välja tulnud.

Rösti piiniaseemneid kuival pannil nii kaua kuni nad lähevad kergelt pruunikaks. Vaata, et nad väga pruuniks ei läheks, sest siis nad omandavad kibeda maitse. Lõika allesjäänud tomatid pooleks, mozzarella kuubikuteks ning basiilikulehed ribadeks. Keeda pasta.

Võta tomatid ahjust välja. Kurna pasta ning lisa ahjuvormi röstitud tomatite juurde. Ära pastat enne lisamist täiesti kuivaks nõruta. Kõige parem on nt tangidega need otse potist vormi tõsta nii, et natukene vett tuleb kaasa. Keeduvesi seob koostisosad ning tekitab kastme.

Seejärel lisa vormi piiniaseemned, värsked tomatid, mozzarella ja basiilik. Sega läbi ning maitsesta jahvatatud soola ning pipraga. Serveeri kohe!

Head isu!

No comments:

Post a Comment