Pages

Friday, May 17, 2013

Soupe Vichysoisse



Peene nimega Soupe Vichysoisse on maakeeli prantsuse kartuli- ja porrulaugusupp. Kuigi tegemist on lihtsa supiga on tema maitse ja tekstuur kuidagi pidulik ja peen. Sobib ideaalselt eelroaks või kergeks eineks. Kõrvale sobib pakkuda pehmet saia ning ürdivõid.

Vaja läheb (kahele sööjale)

1 porru
2 suurt kartulit
0,25 sibulat
1 sl võid
5 dl juurviljapuljongit
1 petersellioks
0,5 dl vahukoort
murulauk
soola, pipart

Ürdivõi
toasooja võid
peterselli, murulauku (võid kasutada ka muid meelepäraseid ürte)
jahvatatud meresool

Toimi nii

Ürdivõi tegemine on imelihtne. Võta sobilik kogus (nii palju kui arvad, et ära süüakse) toasooja võid. Ürte võta nii palju kui parasjagu tuju on. Haki petersell ja murulauk hästi peeneks ning sega sooja võiga. Soovi korral võid sisse jahvatada meresoola.

Puhasta ja loputa porru ning lõika valge osa õhukesteks viiludeks. Koori ja tükelda kartulid ja sibul. Kuumuta porrut, kartuleid ja sibulat või sees ilma neid pruunistamata (annab kibeda maitse). Kalla peale puljong ja lisa petersellioks.

Keeda vaiksel tulel kaane all kuni kartul on hästi pehmeks keenud keenud. Suru aedviljad läbi sõela või purusta nuimiksiga kuni saad ühtlase massi. Tõsta tagasi tulele ning lisa vahustamata koor. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel puista peale hakitud murulauku.

Mõnusat nautimist!

No comments:

Post a Comment