Pages

Minust

Tere tulemast minu pisikesse blogisse!


Minu menüüst leiate roogasid, mis on leidnud minu, pere või sõprade heakskiidu ning väärivad meie arvates kordamist ning teistega jagamist.



Huvi kokanduse vastu on pärit kodust. Juba väikse lapsena olin tihti emal köögis abiks ja õppisin tasapisi söögivalmistamise tarkusi. Aja möödudes sain abitöölise staatusest lahti ning kuskil teismeeas usaldas ema mõnikord söögivalmistamise täiesti minu hooleks. Mäletan väga hästi esimest korda, kui ise hakklihakastet valmistasin – pool hakklihast sai küll praadimise käigus ära söödud, aga sain juba sellel korral aru, et mulle meeldib süüa teha. Eriti meeldis siis, kui oli käimas kartulivõtt ning mina sain köögis olla ning kõikidele lõunat valmistada :)



Kasvasin üles väikeses linnas ning maainimestele kohaselt olid meie peres laual lihtsad toidud, millede koostisosad olid hõlpsasti kättesaadavad. Ülikooli õppima asudes avastasin, et kaubandus pakkus palju uut ja tundmatut. Läksin siis ükspäev vapralt poodi, et osta oma elu esimene mango chutney (kätte oli juhtunud mingi peen väljamaine retsept). Sel ajal internetti kasutati vaid siis, kui lahendada oli vaja elu ja surma küsimus (aasta siis oli 2000), seetõttu teadmised mango chutney kohta olid väga nigelad ja ega mul head ettekujutust ei olnud, mida ma täpselt ostma läksin. Poest ma igatsetud kaupa siiski tookord ei saanud (müüa isegi ei saanud aru, mis tootest ma räägin). Esimese mango chutney sain ma meie kaubandusest alles aastaid-aastaid hiljem. Seetõttu tunnen siiani alati lapsikut rõõmu, kui ma kuskil mango chutneyt müügil näen.



Tõsisem huvi toidu ja retseptide vastu tekkis pärast reisi Bordeauxi (2007), kus ma nädal aega sõin imelisi roogasid ja võtsin kaks kilo juurde. Sealne shokolaadi fondant oli imeline ning innustas mind internetiavarustest retsepti otsima. Seeläbi avastasin, kui palju huvitavat kokanduse kohta on võimalik leida ning tegin tuvust blogidega.



Enda bogi alustamise idee (vajadus) tuli sellest, millest paljudel teistelgi - vanadus pressib peale ning teinekord on raske meenutada retseptide originaalallikaid ning enda leiutatud kohandused kipuvad ka ära ununema. Ühesõnaga on see blogi minu kulinaarse mälu värskendamise jaoks.



Loodan, et ka lugejad leiavad siit enda jaoks midagi põnevat ja maitsvat. Head lugemist ja katsetamist!



Triin


No comments:

Post a Comment