Pages

Saturday, May 11, 2013

Baklažaanirullid spinati ja ricottaga



Suve lähenedes on toiduvalik läinud kergemaks ning endalegi üllatuseks eelistan praegu tihedamini lihavabasid roogasid. Baklažaanirullid on siinkohal heaks abimeheks. Retsepti leidsin aprilli Oma Maitsest. Veidi mugandasin seda vähendades spinati kogust 150 g võrra. Lisaks valmistasin ise tomatikastme.

Vaja läheb (3-4 sööjale)

2 prisket baklažaani
350 g spinatit
250 g ricottat
muskaatpähklit
soola, pipart
4 sl riivsaia
4 sl parmesani

Kastme jaoks
1 purk purustatud tomateid
1-2 küüslauguküünt
1-2 šarlottsibulat
oliivõli
mõnus punt värsket basiilikut
0,5 tl kuivatatud pune
suhkrut
soola, pipart

Toimi nii

Viiluta baklažaan pikupidi õhukesteks viiludeks, aseta ahjuplaadile, pintselda pealt oliivõliga ning pane 220 kraadisesse ahju 15 küpsema. Vahepeal keera viilud ringi.

Kastme jaoks haki küüslauk ja sibul ning kuumuta oliivõlis kuldseks. Seejärel lisa tomatid ja ürdid ning lase veidi aega podiseda. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

Vala värske spinat üle kuuma veega, nii et spinat veidi närbuks. Seejärel suru spinatist välja nii palju vett kui võimalik. Hea on seda teha sõela peal. Seejärel haki spinat veidi väiksemaks, sega ricottaga. Maitsesta muskaatpähkli, soola ning pipraga.

Aseta küpsenud baklažaaniviilule väike kogus täidist ning keera rulli. Aseta liitekoht allpool ahjuvormi. Tee nii kõikide baklažaaniviiludega. Seejärel vala peale tomatikaste ning riputa üle riivsaia ja seejärel parmesaniga.

Küpseta ahjus 220 juures 20 minutit. Voilaa, valmis ta ongi :)

Head isu!

No comments:

Post a Comment