Pages

Saturday, November 10, 2012

Vürtsikas india võikana

Seekordne retsept on pärit Gordon Ramsay retseptivaramust - võikana. Rooga iseloomustavad imelised maitsed ning tegelikult on selle valmistamine, vaatamata pikale koostisainete nimekirjale, väga lihtne. Kuna õues on juba külm ja kõle, siis see retsept peaks seest mõnusalt sooja tunde tekitama terveks päevaks :)

Vaja läheb (kahele sööjale)

Marinaad:
350g broilerifileed
2 küüslauguküünt
2 cm riivitud värsket ingverit
0,5 tl soola
0,5 tl tšillipulbrit
1,5 spl sidrunimahla
75 ml hapukoort (või maitsestamata jogurtit)
0,5 tl garam masala maitseainesegu
0,5 tl jahvatatud kurkumit
1 tl jahvatatud köömneid

Kaste:
1,5 spl võid
2 purustatud küüslauguküünt
2 cm riivitud värsket ingverit
0,5 tl kardemoni
2 tk nelki
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl garam masala maitseainesegu
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl tšillipulbrit (kui soovid mahedamat, siis 0,5 tl)
200 g tomatipüreed
1 spl sidrunimahla
40 g magedat võid
100 ml vahukoort
värsket hakitud koriandrit serveerimiseks

Toimeta nii
Lõika kana suupärasteks tükkideks ning pane kaussi koos küüslaugu, ingveri, soola, tšillipulbri ja sidrunimahlaga. Sega korralikult läbi, kata kauss kaane või toidukilega ja aseta 30 minutiks külma. Vahepeal sega omavahel hapukoor (või jogurt), garam masala, kurkum ja köömned ning lisa kanale. Sega korralikult läbi, kata kauss uuesti kaanega ja pane 3-4 tunniks külma. Kui nii kaua pole aega oodata, siis võib ka tunni-paariga piirduda.

Soojenda ahi 180º C juurde. Aseta marineeritud kanatükid ahjurestile ning grilli ahjus kuni kana on valmis (10 - 15 minutit).

Samal ajal valmista kaste. Selle jaoks sulata pannil või ja lisa sellele küüslauk ning ingver. Kuumuta ligikaudu minut aega ja seejärel lisa kardemon, nelk, koriander, garam masala, kurkum ja tšillipulber. Sega hoolega ning kuumuta paar minutit (tunned, kuidas vürtsid hakkavad tugevamalt lõhnama). Seejärel sega hulka tomatipüree ning sidrunimahl ja kuumuta veel paar minutit. Sega juurde kana, seejärel lisa või ja vahukoor. Sega kastet pidevalt kuni või on sulanud ning kaste on ühtlane. Kontrolli maitset.

Serveeri värske koriandri ja aurutatud riisi või naaniga. Mina seekord läksin kergema vastupanu teed ning kasutasin lisandiks riisi. Head isu!


No comments:

Post a Comment