Pages

Sunday, November 18, 2012

Värske pasta vürtsika tomatikastme ja kitsejuustuga

Antud retsept on kujunenud meie pere suureks lemmikuks. Vaatamata sellele, et toit ei sisalda liha, on ka pere meesesindaja selle kiindunud austaja. Roog on värske ja kerge ning maitsekombinatsioon lihtne kuid tugev.

Seega, kui olete kitsejuustu austaja, siis seda retsepti tasub kindlasti proovida!

Vaja läheb (kahele hea isuga sööjale)

Värske pasta
200 g durumnisujahu
2 suurt muna
0,7 spl oliivõli

Kaste 
1 purk (400 g) purustatud tomateid
tubli sorts oliivõli
1 tl tšillipulbrit
3 suurt küüslauguküünt
0,5 tl kuivatatud pune
soola
pipart
0,5 tl suhrut
50 - 100 g kitsejuustu (olenevalt sööjate juustulembusest)
hakitud värsket pune

Toimi nii

Pasta jaoks sega omavahel jahu, munad ning oliivõli ning sõtku tainast kuni see on ühtlane ja siidine. Pane taignapall toidukilesse ning lase sellel vähemalt pool tundi külmikus taheneda.

Kuni ootad taigna tahenemist, kuumuta kastrulis oliivõli. Pressi küüslauk läbi pressi (või haki) ning lisa koos tšillipulbriga kuumale õlile. Kuumuta ja seejärel lisa purustatud tomatid ja kuivatatud pune. Maitsesta soola, pipra ning suhkruga ja jäta madalale kuumusele 25 minutiks podisema.

Kui taigen on saanud piisavalt taheneda võid alustada pasta rullimist. Õnneks on leiutatud pastamasin, mis kogu valmistamise protsessi lihtsaks ja lõbusaks muudab :) Jaga taigen 2 - 4 osaks ning aja iga osa läbi pastamasina, alustades suurimast vahest ning liikudes samm-haaval kõige kitsamani (kui taigna struktuur seda lubab). Seejärel lõika pastaplaat soovitud laiusega ribadeks (või kasuta masina "ribastajat")


Aja vesi keema, lisa sool ning pasta kokkukleepumise vältimiseks väike sorts oliivõli. Lisa pasta hoogsalt keevasse vette ning keeda paar minutit. Ole ettevaatlik ning jälgi, et pasta liiga pehmeks ei keeks!

Kurna pasta ning lisa sellele kaste, tükeldatud juust ja värske pune ning sega kiirelt ja serveeri kohe. Pasta puhul on oluline meeles hoida, et pasta ei oota sööjate järgi vaid sööjad pasta järgi!



Head isu!

2 comments:

  1. Ajab suu vesistama. Aga kust osta Eestis durumnisujahu?

    ReplyDelete
  2. Mina olen seda leidnud Prismast ja nüüd hiljuti avastasin, et Kaubamaja Toidumaailmas on ka pastajahu müügile tulnud. Mõnusat katsetamist :)

    ReplyDelete