Pages

Sunday, January 13, 2013

Šokolaadirull vahukoore-mascarpone täidisega



Šokolaadine rullbiskviit on talveõhtu mõnus kaaslane. Ergutab nii keha kui ka vaimu! Kuna retseptist puudub jahu on biskviit mõnusalt mahlane ilma immutuseta. 

Retsepti sain oma väikeselt õelt, kes pakkus seda oma soolaleivapeol ja teenis kohe meie pere poolehoiu.

Vaja läheb

Põhi
175 g tumedat šokolaadi
5 muna
2 dl suhkrut
 
Täidis
200 g mascarponet
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 purk kompotikirsse (nõrutatud)
pealepuistamiseks kakaopulbrit ja tuhksuhkrut
 
Sulata veevannis olevas anumas tükeldatud šokolaad. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks ja sega juurde sulatatud šokolaad. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega juurde mitmes jaos ülejäänud tainasse. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit. Kummuta teisele küpsetuspaberile (mille võid eelnevalt suhkruga üle raputada, et pealispind selle külge ei jääks) ja lase jahtuda.

Täidise jaoks vahusta koor. Sega juurde mascarpone, suhkur, vaniljesuhkrut ning nõrutatud kirsid. Määri täidis põhjale ja keera küpsetuspaberi abil tihedalt rulli. Jäta rull esialgu küpsetuspaberisse, et see saavutaks õige vormi. Hoia enne serveerimist vähemalt pool tundi külmkapis.
 
Head maiustamist!

No comments:

Post a Comment