Friday, March 8, 2013
Kuum potipirukas kanaga
Mõnusalt kuum, rammus ja kosutav potipirukas on kindlasti külma talveõhtu oodatud kaaslane. Krõbe kaas teeb söömise põnevaks nii väikestele ja suurtele, eriti kui pirukad on tehtud individuaalsetesse nõudesse. Maitsekombinatsioon on lihtne ning kodune ja peaks sobima enamus inimestele. Kes aga soovivaid tugevamaid maitseid, võivad juurde lisada ürte - tüümian peaks sobima suurepäraselt.
Retsept on pärit Gordon Ramsay retseptivaramust, millesse on tehtud mõned väikesed muudatused - asendasin retseptis olnud selleri porru vastu. Me lihtsalt ei saa selleriga läbi ... kui siis vaid püreestatuna teiste aedviljade seltsis.
Antud retseptist jätkub suure piruka jaoks. Mina valmistasin kaks individuaalset väikeses ahjuvormis ning ühe suure piruka (u 23 cm läbimõõduga).
Vaja läheb
50 g võid
1 suur sibul, hakitud
1 suur porru (või 3 vart sellerit, kui soovi on)
1 suur porgand, kuubikuteks lõigatud
1 suur või 2 keskmist kartulit, kuubikuteks lõigatud
50 g nisujahu
500 ml kanapuljongit (kõikse parem on kodune puljong)
250 ml 10% kohvikoort
500 g naha ja kondita kanafileed või kintsuliha (mina kasutasin puljongi keetmiseks kasutatud kana)
300 g kvaliteetset lehttainast (mul oli 600 g ja sellest jäi veidi üle)
1 muna segatud 1 sl veega (pintseldamiseks)
Toimi nii
Sulata pannil või ning prae selles sibulat, progandit, kartulit ja porrut kuskil 10 minutit. Lisa jahu ja sega hästi läbi, kuumuta paar minutit. Seejärel vala sisse puljong ning koor ja maitsesta sool ning pipraga. Aja keema ja kuumuta segades umber 5-10 minutit, kuni on paksenenud. Lisa kana ja keeda 5 minutit või kuni liha on valmis.
Kuumuta ahi 200 kraadi juurde. Tõsta hautis ühte suurde või mitmesse väiksemasse vormi nii, et need oleks peaaegu servani täis. Rulli lehttaigen lahti ning lõika sellest sobiva suurusega ümmargune ketas, mis sobiks ahjuvormile kaaneks.
Rulli taignajäägid ribadeks, millega äärista ahjuvormide serv. Niisuta vormi servad veega ning säti ribad kohale. Pintselda üle muna-veeseguga ning aseta peale taignakaas ning vajuta servad kinni. Taignajääkidest saad lõigata erinevaid kaunistusi, mida asetada kaane peale . Pintselda üle muna-veeseguga.
Küpseta ahjus 40 - 50 minutit või kuni taigen on kuldpruun. Jäta enne serveerimist natukeseks seisma.
Head isu!
Labels:
Sulelised
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment