
Minu menüüst leiate roogasid, mis on leidnud minu, pere või sõprade heakskiidu ning väärivad meie arvates kordamist ning teistega jagamist.
Huvi kokanduse vastu on pärit kodust.
Juba väikse lapsena olin tihti emal köögis abiks ja õppisin
tasapisi söögivalmistamise tarkusi. Aja möödudes sain abitöölise
staatusest lahti ning kuskil teismeeas usaldas ema mõnikord
söögivalmistamise täiesti minu hooleks. Mäletan väga hästi
esimest korda, kui ise hakklihakastet valmistasin – pool hakklihast
sai küll praadimise käigus ära söödud, aga sain juba sellel
korral aru, et mulle meeldib süüa teha. Eriti meeldis siis, kui oli
käimas kartulivõtt ning mina sain köögis olla ning kõikidele
lõunat valmistada :)
Kasvasin üles väikeses linnas ning
maainimestele kohaselt olid meie peres laual lihtsad toidud, millede
koostisosad olid hõlpsasti kättesaadavad. Ülikooli õppima asudes
avastasin, et kaubandus pakkus palju uut ja tundmatut. Läksin siis
ükspäev vapralt poodi, et osta oma elu esimene mango chutney (kätte
oli juhtunud mingi peen väljamaine retsept). Sel ajal internetti
kasutati vaid siis, kui lahendada oli vaja elu ja surma küsimus
(aasta siis oli 2000), seetõttu teadmised mango chutney kohta olid
väga nigelad ja ega mul head ettekujutust ei olnud, mida ma täpselt
ostma läksin. Poest ma igatsetud kaupa siiski tookord ei saanud
(müüa isegi ei saanud aru, mis tootest ma räägin). Esimese mango
chutney sain ma meie kaubandusest alles aastaid-aastaid hiljem.
Seetõttu tunnen siiani alati lapsikut rõõmu, kui ma kuskil mango
chutneyt müügil näen.
Tõsisem huvi toidu ja retseptide vastu
tekkis pärast reisi Bordeauxi (2007), kus ma nädal aega sõin
imelisi roogasid ja võtsin kaks kilo juurde. Sealne shokolaadi
fondant oli imeline ning innustas mind internetiavarustest retsepti
otsima. Seeläbi avastasin, kui palju huvitavat kokanduse kohta on
võimalik leida ning tegin tuvust blogidega.
Enda bogi alustamise idee (vajadus)
tuli sellest, millest paljudel teistelgi - vanadus pressib peale ning
teinekord on raske meenutada retseptide originaalallikaid ning enda
leiutatud kohandused kipuvad ka ära ununema. Ühesõnaga on see
blogi minu kulinaarse mälu värskendamise jaoks.
Loodan, et ka lugejad leiavad siit enda
jaoks midagi põnevat ja maitsvat. Head lugemist ja katsetamist!
Triin
No comments:
Post a Comment