Antud retsept varastas minu südame kohe esimesel katsetusel. Lisaks selgus, et ravioolide valmistamine võib olla lõbus seltskonna ajaviide - üks teeb pastamasinaga pastalehti, teine paneb täidise paika ning voldib taigna kokku, kolmas lõikab ravioolid välja ning neljas on moraalseks toeks :)
Pastataigen on tavapärasest veidi pidulikum, sisaldades rohkem munakollaseid ning üllatuskülalisena safranit. Retsept pärineb Gordon Ramsay raamatust "Maailma köök".
Vaja läheb (neljale kuni viiele sööjale)
Pastatainas
550g pasta tegemiseks mõeldud jahu
4 keskmist muna + 6 munakollast
2 sl oliivõli
0,25 tl peent soola
näpuotsatäis safraniniidikesi
1 sl keevat vett
Täidis
2 sl oliivõli
2 küüslauguküünt, hakituna
500 g spinatilehti
15 g võid
0,25 tl värskelt riivitud muskaati
150 g riccotta´t
75 g Parmesani, värskelt riivituna
75 g seedermänniseemneid, röstituna
sidrunimahla, maitsestamiseks
muna, pintseldamiseks
soola ja pipart
Salveivõi
75 g magedat võid
2 sl vahukoort
6 oksa salveid, lehed ribadeks lõigatud (salvei kogust saab muuta vastavalt maitsele)
Tee nii
Pastataigna jaoks purusta safran kausis ja vala üle keeva veega ning lase tõmmata kuni jahtumiseni. Pane ülejäänud komponendid kaussi (või kuhja tööpinnale), lisa safraniga vesi ning alusta segamist/sõtkumist. Kui taigen tundub kuiv, lisa veidi vett. Lõpuks peab taigen olema elastne ja siidine. Mähi toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi
Täidise valmistamiseks kuumuta oliivõli suurel pannil ja prae küüslauk kuldpruuniks. Lisa spinat ja kuumuta nii kaua kuni eraldunud vedelik on ära aurunud. Vähenda kuumust ning sega sisse või, muskaat ja sool-pipar. Nõruta ja haki spinat väiksemaks. Sega kausis riccotta, Parmesan ja röstitud seedermänniseemned. Lisa spinat ja natuke sidrunimahla (mina jätsin seekord välja). Kontrolli maitset ja lisa vajadusel juurde soola-pipart. Kata kauss kinni ja pane 30 minutiks külmkappi maitsestuma.
Jaga pastataigen 8 osaks ning rulli iga osa pikaks ja õhukeseks leheks (kuni oled pastamasinal jõudnud kõige õhema vaheni). Valmista ravioolid kas ravioolivormi abil või aseta leht lauale ja pane tl täidist väikeste vahedega. Seejärel määri täidise vahed munaga ja voldi taignaleht kokku. Vajuta taigen täidiste vahekohtadest kinni nii, et täidise ümber ei jääks õhku (muidu keevad ravioolid vees katki ja täidis tuleb välja).
Maitsevõi jaoks sulata potis või ja lase sellel kergelt pruunistuda. võta pott pliidilt ja lase seista 1 minut. Vala läbi peene sõela puhtasse potti. Kuumuta aeglaselt, sega sisse koor ja salvei.
Aja suur potitäis vett keema, lisa tublisti meresoola. Lisa ravioolid, keeda 3 minutit. Nõruta korralikul ja sega läbi salveivõiga. Serveeri kohe värskelt riivitud Parmesaniga.
Head isu!
No comments:
Post a Comment